SzentivánĂ©ji tűzugrással zárult a tábor
2011. június 24.

A játékos néptánc oktatás mellett betlehemes figurák, farsangi maszkok, népi játékok, fürdőzés, élőzenés táncház és szentivánéji tűzugrás is szerepelt a programok között abban a gyermek tánctáborban, amely az „Ide lábam ne tova, itt a néptáncoskola” című egy éves projekt zárását jelentette. A néptánc játékos oktatását 2010 őszén kezdte el a Hétpróbás Néptánciskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három óvodában és négy iskolában. A projekt a TÁMOP-3.2.11/110-0-2010-0056 azonosító számú pályázatnak köszönhetően az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Két héten keresztül gyermekzsivajtól, s főleg népzenétől volt hangos a szanazugi ifjúsági tábor, ahol két turnusban több mint százötven gyermek részvételével rendeztek néptánc tábort. Mlinár Pál táborvezető elmondta, elsősorban a készség és képességfejlesztés kapott hangsúlyt, s ennek megfelelően az évszakokhoz, népszokásokhoz kapcsolódó foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, illetve előadásokat hallgattak meg. Készítettek agyagból és a tábor környékén található anyagokból (ágból, fűből), betlehemes figurákat, de egy kartonlap és színes ceruzák felhasználásával farsangi álarcokat is. A foglalkozások mellett természetesen a néptánc kapta a főszerepet, de alkalom nyílt fürdésre és a népi játékokra is.

A két, egyenként hatnapos táborral zárult az az egész éves program, amelynek során a Hétpróbás Néptánciskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három óvodában és négy iskolában heti szakkörök, beavató táncszínházi rendezvények, hagyományőrző foglalkozások keretében ismertette meg a néptánc alapjaival a gyerekeket.

A nyertes pályázat kódja: TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0056

A támogatás összege: 23 574 842 forint

Nyertes, lebonyolító: Hétpróbás Néptánciskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, 5600 Békéscsaba, Luther u. 6.

 

Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.