OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
 
Balassi Tancegyuttes Hetprobas Neptanciskola Orszagos Szolotancfesztival
XVII. ORSZÁGOS ARANYSARKANTYÚS ÉS ARANYGYÖNGYÖS SZÓLÓTÁNCFESZTIVÁL

 

Köszöntő


 

Akik az első szólótáncfesztivál évében születtek, azok már 30 évesek. Szép kor ez embernek is, de egy fesztiválnak is.

Az eltelt időszak alatt 16 rendezvényt tartottunk, s valamennyit a már hagyományos, január eleji zimankós időben. Az időpontot illetően folyamatos kritika éri a ház elejét, de a bírálókat emlékeztetni szeretném arra, hogy annak idején, a fesztivált eredetileg júniusban kívántuk rendezni, de az együttesek elfoglaltságai miatt ez teljességgel  alkalmatlannak bizonyult. Egyedül január eleje látszott megfelelőnek arra, hogy a versenyezni óhajtó táncosok függetleníteni tudják magukat együttesük programjától.

Az időjárási viszontagságok az elszánt versenyzőket nem zsenírozták. Jöttek rendületlenül. Az első két versenyt kivéve, folyamatosan nőtt az érdeklődés. A résztvevők száma eleinte erősen hullámzott, különösen a kilencedik fesztiválon volt magas a benevezettek száma és ez gondot is okozott, mivel a versenyek lebonyolításával jelentősen túl léptük az időhatárokat. A 12. fesztivállal kezdődően, némi módosítás történt a szerkezeten, miután az országos döntőt egy előválogató előzte meg. Ez több okból is hasznosnak bizonyult. Egyrészt már ott kiküszöbölődtek az éretlen, gyenge versenyszámok, másrészt így kialakulhatott az országos döntő létszámának ideális – 50-60 közötti – létszáma. Mindezeket illusztrálja az alábbi grafikon is, amely az eddigi fesztiválok versenyzőinek számát  ábrázolja.

!!! KATTINTS !!!

Az idő nagy léptekkel halad előre, s immár a 17. fesztiválnál tartunk. Az előzsűrizés Székesfehérvárott és Jászberényben már megtörtént. Az országos döntőre 56 versenyző került be. A látottak alapján az utóbbi mezőnye tűnt színvonalasabbnak, de ez még nem jelent semmit. Tapasztalatokból tudjuk, hogy sokszor véreztek el már esélyesnek kikiáltott versenyzők, ha könnyedén vették a döntőn való fellépésüket, mert a „szürke talpasok” kitartó gyakorlással elébük kerültek. Ezt megtehetik most is, hiszen az előzsűrizés tapasztalatait leszűrve, bőven van idejük a korrigálásra.

 

Békéscsaba és Békés megye 17. alkalommal is szeretettel várja a versenyzőket, a kísérő zenészeket és természetesen minden érdeklődőt. A szakmai főrendező – Mlinár Pál – és a Békés Megyei Művelődési Központ rutinos szervezőgárdája most is megtesz mindent azért, hogy  fesztivál rendben, a már hagyományos hangulatban teljen el.  Magam minden versenyzőnek tisztes esélyegyenlőséget és sikeres versenyzést kívánok.

 

BORN MIKLÓS

a szólótáncfesztivál alapítója

 

 
 
buy cheap cialis professional
Legyen �nnek is honlapja! K�sz�tette, szerkesztette, t�rhely: CSABAPROG Kft.