minta-bal

Hírek

minta-jobb

VI. Viharsarki Táncháztalálkozó Orosházán

Orosházán, a Petőfi M...

2024. február 24.

Télűző rendezvényen közreműködtek a Balassisok

A Csabagyöngye Kultúrális Központ szervezésében télűző maskarás felvonulással, kiszeb...

2024. február 11.

minta-bal

Rólunk

minta-jobb

A Balassi Táncegyüttes 1947-ben kezdte meg működését. Ez idő alatt több mint ezer tagja volt, a jelenlegi együttest közel 60 fő alkotja. Megalakulásától részese az országos szakmai élvonalnak.

A Táncegyüttes mindenkori repertoárját – a kezdetektől fogva – kifogástalan folklorisztikai tudással készített koreográfiák alkotják, amelyeket a tájegységnek megfelelő népviseletben, autentikus zenei kísérettel mutatnak be, ezért hiteles interpretálói a magyar nép és a Magyarországon élő nemzetiségek táncainak.

A Táncegyüttes eddigi munkáját országos és nemzetközi fesztiválon, több szakmai díjjal is elismerték. Az néptáncegyüttesek minősítési rendszerében minden alkalommal kiváló együttesi minősítést szerzett. Utánpótlását, alapfokú művészetoktatás keretein belül működő Hétpróbás Néptánciskolája biztosítja, jelenleg közel 500 tanulóval.

A hagyományápoláson túl a hagyományok felhasználásával, azok újra alkotásával új táncszínházi produkciók születnek a Békéscsabai Jókai Színházzal koprodukcióban az együttes alkotóműhelyében, melyek nagy sikerrel és előadásszámban kerülnek bemutatásra a helyi, megyei, országos, valamint nemzetközi színpadokon.

minta-bal

Galéria

minta-jobb

Támogatók

Partnerek

Média partnerek