OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
 
Balassi Tancegyuttes Hetprobas Neptanciskola Orszagos Szolotancfesztival
A Csabai Kolbászfesztivál felhívásai
2014. September 30.

A Csabai Kolbászfesztivál®    kolbászkészítõ programot

 

hirdet

 Nyugdíjas kluboknak, Egyesületeknek, Civil szervezeteknek, Nagycsaládosoknak és Hátránnyal élõknek

 az alábbi feltételekkel.

 

Az induló 5 fõs csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezõk biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, (azt a befizetési utalvány felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén!) és a töltéshez szükséges belet. A versenyzõknek fehér kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendõ használata kötelezõ.

A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltõ gépet, a fûszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, mûanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés idõpontja: 2014. október 24. /péntek/ 11.00 óra.

Idõtartama: maximum 2 óra

Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított Mokry Sámuel sátorban

Eredményhirdetés: 2014. október 24.  16.00 óra

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevõ csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsûrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tûzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthetõ meg!

A zsûri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát stb. A  zsûri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minõsítése után a  kolbászokat azonos konyhai körülmények között sütteti meg.  

 

Nevezés díj, mely magában foglalja a hús árát is, 6.000 Ft.

  A hús átvételekor 3.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap.

  A verseny díjai: 

                             1. díj:    15 szál igazi csabai füstölt kolbász

                             2. díj:    10 szál igazi csabai füstölt kolbász

                             3. díj:      5 szál igazi csabai füstölt kolbász

 

A  ri a díjakat más megosztásban is odaítélheti és különdíjakat is kiadhat.

Információs telefon: 0630/942-7655
mail cím:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
ONLINE jelentkezés a   http://www.csabaikolbaszfesztival.hu/ honlapon

 

Békéscsaba, 2014. január 01.

 

A Csabai Kolbászfesztivált® rendezõ
Csabai Rendezvényszervezõ Kft

 

************************************************************************************

 


A Csabai Kolbászfesztivál®

a csabai hentesmesterek tiszteletére

IV. KRAJCSÓ PÁL EMLÉKVERSENYÉT

hirdeti két kategóriában, az alábbi feltételekkel.

 

Krajcsó Pál, (1923-2007) hentesmester, a Csabai Kolbászfesztivál 2000. évi Életmûdíjasa, a Csabai Kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke, sokat tett a kisüzemi kolbászkészítés hagyományának, az igazi csabai házi kolbász íz világának megõrzéséért, s azért, hogy a fesztivál a csabai kolbászt és ezen keresztül Békéscsaba város hírnevét is öregbítse.

Az Õ tiszteletére - és mindazok emlékére, akik Békéscsabán a 19. század végétõl sertéstenyésztõként, hentesmesterként, vállalkozóként erõsítették ezt a hagyományt, - hirdetjük a versenyt.

Az induló csapatok feladata, hogy 10kg kolbászhúsból kétféle – vékony és vastag - csabai ízesítésû kolbászt készítsenek.

A rendezõk biztosítják az asztalt, és a töltéshez szükséges beleket. (Ezeket a befizetési utalvány/igazolás felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén.) A versenyzõknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendõ használata kötelezõ.

A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltõ gépet, a fûszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, mûanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés idõpontja: 2014. október 26. /vasárnap/ 11 óra

Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok Mokry Sámuel sátor

Idõtartama: maximum 2-3óra.

 

 rizéshez.

Ez utóbbiakat Krajcsó Pál szabadkéményes füstölõjében, a hagyományt továbbvivõ családtagok gondos munkával felfüstölik, érlelik. Ezen versenykolbászokat a zsûri 2015. március, április  hónapban ünnepélyes keretek között nyilvánosan értékeli és adja át a díjakat. Ennek helyérõl, pontos idejérõl a versenyzõk értesítést kapnak.

Nevezés díj: 12.000 Ft 

A hús átvételekor 3.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap.

 

A verseny díjai:

kolbász kategória:

1. díj: 50.000 Ft értékû ajándék
2. díj: 30.000 Ft értékû ajándék
3. díj: 20.000 Ft értékû ajándék
valamint különdíjak

 

Szárazkolbász kategória:

1.      díj: a Szénási család által felajánlott díj
2.      díj: a Csabai Rendezvényszervezõ díja
3.      díj: a Csabai Kolbászklub díja
valamint különdíjak

A zsûri a díjakat más megosztásban is odaítélheti.

Információs telefon: 0630/942-7655; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Jelentkezés ONLINE a www.csabaikolbaszfesztival.hu internet címrõl.

 

Békéscsaba, 2014. január 01.

Csabai   Rendezvényszervezõ Kft.

 

************************************************************************************ 

 

A Csabai Kolbászfesztivál®
Diák - kolbászkészítõ programját (Nagyapák- Unokák Kolbászkészítõ versenyét) hirdeti az alábbi feltételekkel

 

s csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

A rendezõk biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, (azt a húsátvételi jegy felmutatásával vehetik át a verseny helyszínén!) és a töltéshez szükséges belet. A versenyzõknek kötény vagy köpeny, ill. sapka, vagy kendõ használata kötelezõ.

A csapatok hozzák a hagyományos kézi darálót és töltõ gépet, a fûszereket és a munkálatokhoz szükséges eszközöket (kés, mûanyag vágódeszka stb.).

A vetélkedés idõpontja: 2014. október 23. /csütörtök/ 10 óra
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított sátrak
Idõtartama: maximum 2 óra.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

 

A versenyben részt vevõ csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsûrizéshez, a húsátvételi helyen a láda visszaadásával együtt. A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tûzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthetõ meg!

A zsûri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát stb. A zsûri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minõsítése és rangsorolása alapján a csapatok kolbászait azonos konyhai körülmények között süttetik meg, és a verseny díjazottjai e csapatok közül kerülnek ki. Különdíjat, vagy 1-1 csapatnak közvetlenül felajánlott díjat mások is kaphatnak.

Nevezés díj ingyenes, mely magában foglalja a hús és a hozzávaló bél árát is.
Nevezéshez legalább 1fõ felnõtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges és a többi csapattag érvényes diákigazolvánnyal rendelkezzen!
A hús átvételekor 3.000.-Ft letéti díjat kell fizetni a húsos ládáért, melyet a verseny végén, a leadás után a csapat visszakap.

 

A verseny díjai:   (A készpénzt  a gyerekek az iskolával vagy az egyesületekkel  közösen használhatják fel !)

I.   2014. aranyérmes diák kolbászkészítõ díj +   50.000.-Ft
II.  2014.  ezüstérmes diák kolbászkészítõ díj +   40.000.- Ft
III. 2014.  bronzérmes diák kolbászkészítõ díj + 30.000.- FT
Különdíjak:  Különbözõ felajánlott díjak

Információs telefon: 0630/942-7655;
e-mail cím:   Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
A
jelentkezni ONLINE a http://www.csabaikolbaszfesztival.hu%20/ internet címrõl. 

 

Békéscsaba, 2014. január 01.

Csabai Rendezvényszervezõ Kft.

 

 

************************************************************************************  


A Csabai Kolbászfesztivál   versenyt
hirdet az alábbi feltételekkel.

Az induló 3 fõs csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 4 kg darált húsból és a hozzávaló savanyú káposztából bográcsos töltött káposztát készítsenek.

A rendezõk biztosítják az asztalt, a húst, a savanyú apró és fejes káposztát. (az általunk küldött igazoló lappal vehetik át a verseny helyszínén!)

A csapatok hozzák a bográcsot állvánnyal, gázrózsát palackkal a fûszereket, a munkálatokhoz és a tálaláshoz szükséges eszközöket.

Fontos tudnivaló, hogy csak nyomáscsökkentõvel ellátott, kereskedelmi forgalomban használatos gázpalack engedélyezett a Fesztivál területén.

A vetélkedés idõpontja: 2014. október 26. /vasárnap/ 10 óra
Helyszíne: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok mellett felállított sátor
tartama: kb. 4 óra.

A részvételnek nem feltétele a versenyzés!

A versenyben részt vevõ csapatoknak 1 adag töltött káposztát (2 töltelék) a zsûri részére kell bocsátania.
A versenyzõk 6 adag töltött káposztát kóstoló formájában a nagyközönség számára - kóstolójegy ellenében - felkínálják.
A versengés folyamán a fõzõversenyre érkezõ vendégek kóstolójegyet vásárolhatnak a rendezõktõl, mellyel a versengõ csapatoknál készült étkeket kóstolhatják.

A verseny során a védõsapka, kötény, köpeny használata minden csapattag számára kötelezõ!
A csapatokat kérjük az egységes megjelenésre!

Az elkészített étel pénzért való értékesítése nem engedélyezett, azt a csapatok a helyszínen elfogyaszthatják.

Nevezés díj, mely magában foglalja a hús és a káposzta árát is: 8. 000 Ft.
Kaució: 4.200 Ft, melyet a csapat a fõzõverseny helyszínén a rendezõknek fizet meg. A kaució összegét a fõzõverseny végén a kóstolójegyek leadásával visszakap a csapat.

Kóstolójegy: 700 Ft/db

(Az a csapat, aki nem tudja, vagy nem kívánja beváltani a 6 db kóstolójegyet, a 4200 Ft kauciót részarányosan kapja vissza, ahol 1 db kóstolójegy 700 Ft értékben kerül beszámításra. Minden csapat maximum 6 db kóstolójegyet válthat be!)

Jelentkezési határidõ: 2014. október 10.
Eredményhirdetés: 2014. október 26. 16.00 óra

 

A verseny díjai:

I.   2014. Kolbászfesztivál Aranybogrács díj + ajándékcsomag
II.  2014. Kolbászfesztivál  Ezüstbogrács  díj + ajándékcsomag
III. 2014. Kolbászfesztivál  Vasbogrács  díj  + ajándékcsomag

 

Információs telefon és fax: 66/449-725; 06/30-942-7655
mail cím:   Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Jelentkezés
ONLINE a www.csabaikolbaszfesztival.hu  l.

 

Csabai Rendezvényszervezõ Kft.

 
 
buy cheap cialis professional
Legyen �nnek is honlapja! K�sz�tette, szerkesztette, t�rhely: CSABAPROG Kft.