OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
 
Balassi Tancegyuttes Hetprobas Neptanciskola Orszagos Szolotancfesztival
Ádámok és Évák
2016. november 7.

A Balassi Táncegyüttes új minõsítõ mûsorának címe Ádámok és Évák, melyet elsõként Békéscsabán tekinthetik meg az érdeklõdõk a Csabagyöngye Kultúrális Központban 2016. november 12-én 19 órai kezdettel.
A táncegyüttes mûsorában egy igaznak induló, de késõbb megrontott szerelem jelenik meg, mindez a néptánc nyelvén. A Kárpát-medence legszebb táncainak ékes példáit elevenítik meg a táncosok, úgymint: Magyarózd, Bundásbokor, Bököny és Zsére falujának táncai.

 

A paraszti világ életét erõsen meghatározták a tradíciók, pontos irányt mutattak egy-egy életút számára. De õk is ugyanúgy éreztek, szenvedtek vagy éppen szerettek, mint napjainkban bárki. Akkoriban is sok milliónyi Ádám kereste Éváját a boldogulás és egy szebb jövõ reményében, akárcsak mostanság. A hagyományok erõs tiszteletben tartása és a nagyvilág idegennek ható történései azonban olykor felülírták az érzelmeket és könnyedén söpörtek el egy-egy igaz kapcsolatot, hogy létrejöhessen helyette egy másik, akár igaztalan. 

A teremtés történetébõl tudjuk, hogy minden egy almával kezdõdött, amely azóta a szerelem legszebb jelképévé vált. De miként nincs két egyforma alma a földkerekségen, szerelembõl sincs két ugyanolyan.

jelmez: Mlinár Péter
zene: Szokolay Dongó Balázs, Dûvõ Zenekar, ifj. Mlinár Pál
díszlet: Lenkefi Zoltán
rendezõ-koreográfus: ifj. Mlinár Pál

A Balassi Táncegyüttes új minõsítõ mûsorát elsõként Békéscsabán tekinthetik meg az érdeklõdõk a Csabagyöngye Kulturális Központban 2016. november 12-én 19 órai kezdettel.
Belépõjegyek a Balassi Bálint Mûvészetek Házában válthatóak 500 Ft-os áron (Luther u. 6.).

 
 
buy cheap cialis professional
Legyen �nnek is honlapja! K�sz�tette, szerkesztette, t�rhely: CSABAPROG Kft.