OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
 
Balassi Tancegyuttes Hetprobas Neptanciskola Orszagos Szolotancfesztival
Csokonai-díjjal ismerték el
2006. január 21.

Mlinár Pál, a békéscsabai Balassi Táncegyüttes művészeti vezetője, a Hétpróbás Néptánciskola igazgatója Csokonai-díjat vehetett át tegnap Budapesten Bozóky András kulturális minisztertől.

 

— Több évtizedes pedagógusi és koreográfusi tevékenységéért kapta a rangos elismerést. Emlékszik még az első (tánc)lépéseire?

— Azt pontosan nem tudom, mikor perdültem először táncra, de az biztos, hogy 16 éves koromban már tanítottam is a táncot. Harmincöt esztendeje élethivatásom a táncoktatás. Ahogy öregszik az ember, egyre inkább beleássa magát a művészetpedagógiába, a művészettudományba is, a hagyományok gyűjtésébe.— Ennyi év után mi hajtja még, illetve nem érezte-e már úgy, hogy elég volt, váltani kellene?

— Ha az embernek az a hobbija, ami a szakmája, akkor boldogan végzi a munkáját. A táncban, a tánctanításban annyi tartalék rejlik, hogy mindig lehet újat találni benne.— Azt nyilvántartja, hogy mennyi embert tanított táncra?

— Nem számolom, de az tény, hogy bárhol fordulok meg, szinte mindig összefutok egykori tanítványokkal.— A közeljövő tervei között mi szerepel?

— Természetesen készülünk az idei gyermek és felnőtt táncfesztiválokra. Ezenkívül jövőre lesz 60 éves a Balassi Táncegyüttes, és szeretnénk méltóképpen megünnepelni a jeles évfordulót. n Ny. L.

Forrás: Békés Megyei Hírlap

 

 

 

 
 
buy cheap cialis professional
Legyen �nnek is honlapja! K�sz�tette, szerkesztette, t�rhely: CSABAPROG Kft.